Collega’s geslaagd voor hun drone-opleiding!

Vier IJssel-collega’s hebben hun drone-opleiding succesvol afgerond. Dit betekent dat ze vanaf nu luchtinspecties met de high tech drone van IJssel mogen uitvoeren.

‘Een verzekeraar vroeg ons na de zware stormen vorig jaar om schade aan zonnepanelen in kaart te brengen’, vertelt Mahdi Shamman. ‘Een immens karwei als je zelf elke keer de lucht in moet. Een drone zou ons werk een stuk gemakkelijker maken.’

Hoge eisen

Mahdi’s idee werd binnen IJssel enthousiast begroet. De onderneming besloot een high tech drone aan te schaffen. Maar om bedrijfsmatig te mogen vliegen, moet je aan strenge eisen voldoen. Dus volgde Mahdi samen met zijn collega’s Arjan Boerema, Arnoud Smedes en Erik Janssen een opleiding bij een gecertificeerde opleider.

Mogelijkheden

IJssel zet de drone inmiddels in voor diverse inspecties vanuit de lucht. De camera kan naast hoge-resolutie-foto’s ook infrarood-beelden en 3D-modellen maken. Dit betekent dat medewerkers niet meer zelf naar boven hoeven om foto’s te maken. Dat maakt inspecties sneller, goedkoper, veiliger en flexibeler!

Drone ook iets voor u?

Bent u benieuwd of een drone uw werk ook gemakkelijker kan maken? Neem contact op met Martin Blenkers: martin.blenkers@ijssel.com.