Ontdek de schat in Veendam

Het meest zuivere magnesium ter wereld komt uit Veendam. Dat is uniek. Daarom organiseren alle bedrijven die betrokken zijn bij dit magnesium op 8 en 9 september de Magnesiumdagen. Wees welkom voor een kijkje achter de schermen.

Magnesiumchloride is een vorm van zout dat voor veel verschillende doeleinden gebruikt wordt. Naast industriële en technische toepassingen kent het ook belangrijke gezondheids- en wellness-toepassingen. Er is maar één plek op de hele wereld waar dit meest pure en natuurlijke magnesiumchloride gevonden kan worden: Veendam. Nedmag wint en verwerkt er het zuivere magnesiumchloride en IJssel verzorgt onder meer het onderhoud in de fabriek.

Magnesiumwinning en Smart Industry

Om deze unieke schat van Veendam te vieren organiseren alle met magnesiumchloride betrokken partijen in Veendam de eerste editie van de Magnesiumdagen. Bij Nedmag legt een geofysicus uit hoe het zout onder de grond gewonnen wordt. Daarnaast vertelt een medewerker over toepassingen van de grondstof, zoals in de voedingsmiddelenindustrie en als milieuvriendelijke manier voor het bleken van papier.

Vanuit IJssel laten we zien hoe wij Nedmag ondersteunen, onder meer met het benutten van de mogelijkheden van Smart Industry. Zo vonden we de oorzaak van branderuitval met big-data-analyse en zetten we een drone in voor inspectie van een hoge schoorsteen.

Kom ook kijken

Vrijdagavond 8 september vindt vanaf 18:30 uur de centrale aftrap plaats, met spectaculaire optredens en diverse lezingen in het centrum van Veendam en het vanBeresteyn theater. Onze Innovator Smart Industry Jan Willem Sietsma is één van de sprekers. Schrijf u snel in voor de lezingen.

Zaterdag 9 september openen onder andere Nedmag, Zechstein Minerals, Zechsal en North Water van 10:00 uur tot 16:00 uur de deuren. Er rijden die dag gratis bussen rond om het publiek langs de verschillende locaties te vervoeren. U bent van harte welkom. Alle locaties en activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op magnesiumdagen.nl.