Smart Industry

Smart industry_700x356

Smart Industry is de digitalisering en verweving van apparaten, productiemiddelen en organisaties (‘the internet of things’). Smart Industry speelt een rol in alle fasen van de ontwikkeling van uw bedrijf. IJssel Technologie zet deze ontwikkelingen dan ook in voor een integrale benadering van productieoptimalisatie: in de haalbaarheids-, locatie- en masterplanstudie, in het ontwerp en de realisatie van de processen en de fabriek, en in het onderhouden en continu verbeteren van de processen en assets. IJssel past dit bijvoorbeeld toe tijdens een schoorsteeninspectie.

Het begint met uw mensen

Hoe weergaloos technologische oplossingen ook zijn, uw mensen moeten ermee kunnen en willen werken. Daarom is een goede samenwerking tussen mens en techniek altijd de basis voor onze aanpak.

Deelgebieden of compleet herontwerp

Onze technisch bedrijfskundige projectleiders helpen u met het verbeteren of compleet herontwerpen van uw bedrijfsprocessen. Met behulp van data-analyse en data-interpretatie brengen we voor u in beeld waar de risico’s zitten en wat het verbeterpotentieel is. Vervolgens ondersteunen wij bij het realiseren van de verbeteringen en maken we uw productie voorspelbaar.

IJssel Technologie maakt en koppelt de interfaces in de hardware, software, databases en systemen, zodat apparaten, machines, onderdelen, producten en sensoren met elkaar communiceren. Wij hebben ervaring met het integreren van technologieën in uw (deels geautomatiseerde) productieproces, bijvoorbeeld assembleren, verpakken, automatisering van interne goederenstroom door AGV’s, automatische ware houses, en cross docking.

We hebben mensen in huis die u ondersteunen op de volgende deelgebieden:

  • Elektro en instrumentatie
  • Machine- en lijnbesturingen met PLC en SCADA
  • Visualisatie en procesperformance
  • Shop floor integration zoals IT, scanning, barcoding, vision

Real time inzicht

Ook realiseren we real time inzicht in de processen. Wij werken bijvoorbeeld samen met onze partner QTC met Vision Waves-software en realiseerden een real time dashboard. Deze softwarepakketten koppelen de dagelijkse operaties direct aan strategische en tactische bedrijfsdoelstellingen. We beginnen met een bizzmap op basis van kpi’s en zorgen voor een weergave van uw totale bedrijfsproces in een waarheidsgetrouw en eenduidig real time (maatwerk)overzicht. Dat leverde bijvoorbeeld veel voordeel op in het onderhoud bij Tata Steel.

Communicerende systemen

De uitdaging in onderhoud, beheer en modificatieprojecten is dat u waarschijnlijk werkt met meerdere hardwareleveranciers en (legacy) systemen. Om uw project tot een succes te maken, moeten systemen met elkaar communiceren. Kiest u dan voor een open protocol of bedrijfseigen protocollen?

Zet de eerste stap met een workshop

IJssel Technologie kan u als generalist en integrator meehelpen om de stap naar Smart Industry te zetten. Wij hebben hiervoor een workshop Smart innovation, waarin we u en uw team uitdagen in het denken buiten de kaders als startpunt van radicale innovatie.

Bent u benieuwd wat Smart Industry kan bijdragen aan uw concurrentiepositie? Neemt u dan contact op met Mark Peters op 06-51847645 of m.peters@ijsseltechnologie.nl

Cases

 

Naar boven