Efficiënt onderhoudsbeleid, laagst mogelijke kosten

Suiker Unie

Projectbeschrijving

Verzoek van Suiker Unie

Professionaliseer het onderhoud van onze 3 vergistingsinstallaties, zodat we de risico’s beheersen tegen de laagst mogelijke kosten.

Aanpak

We voeren een FMECA (Failure Mode Effect & Criticality Analysis) uit in het Groningse Vierverlaten. Hiermee analyseren we de risico’s van de vergistingsinstallatie. Als we die in kaart hebben, kunnen we per onderdeel aangeven waar en wanneer Suiker Unie onderhoud moet uitvoeren en wat de effecten daarvan moeten zijn. Extra handig: Suiker Unie kan dit beleid ook bij de vestigingen in het Noord-Brabantse Dinteloord en het Duitse Anklam gebruiken.

Samenwerking

IJssel en Suiker Unie werken gedurende het traject nauw samen. Dat onze bedrijfskundigen technisch onderlegd zijn, vindt Suiker Unie hierbij een groot voordeel. Dat overlegt wel zo makkelijk.

Resultaat

Een efficiënt onderhoudsbeleid voor alle 3 de vergistingsinstallaties.

‘IJssel Technologie leverde op tijd, toetste of ze de verwachtingen waarmaakte en was flexibel. Heel prettig. En ook bijzonder: IJssel ontwikkelt onderhoudsstrategieën én kan deze zelf uitvoeren. Ik ken geen ander bedrijf die deze unieke combinatie in huis heeft.’
Peter van Dam, manager Technische Dienst Suiker Unie

Over Suiker Unie

Niet helemaal verwonderlijk: Suiker Unie maakt suiker. In 3 fabrieken verwerken ze elk jaar 6 miljoen ton bieten tot 1 miljoen ton suiker. Van de bietenpulp maken ze niet alleen veevoer, ze produceren er jaarlijks ook 10 miljoen kuub biogas mee. Genoeg om 7.000 huishoudens een jaar van stroom te voorzien.

Projectdetails

  • Klant Suiker Unie
  • Datum 02/09/2016
  • Tags

Deel dit verhaal

Naar boven