Nieuwe montagebanen, hogere productie

Gazelle

Projectbeschrijving

Verzoek van Gazelle

Realiseer 3 automatisch aangedreven montagebanen voor de productie van stadsfietsen. De banen komen in een nieuwe fabriek. Het moet snel en de planning is heilig. De productie mag niet in gevaar komen.

Aanpak

Het beknopte eisenpakket van Gazelle is de basis voor de concepten van de 3 montagebanen die wij ontwikkelen. De takttijd van 90 seconden voor iedere montagehandeling is hierbij het uitgangspunt. Verder zijn er eisen op het gebied van signalering, noodstopprocedures en de uitvoering van de dragers.

Onze engineers en werkvoorbereiders ontwerpen de aandrijving. We denken mee over de omloopsnelheid, het aantal benodigde werkplekken en de lengte van de aandrijfketting. Maar we kijken verder dan de techniek. We doen ook voorstellen voor een risico-inventarisatie en het veiligheidssysteem. Vooraf richten we een testbaan in, zodat de medewerkers kunnen wennen aan de nieuwe werkwijze.

Samenwerking

De nieuwe montagebanen vervangen de handmatig aangedreven banen. Een naadloze overgang van de productie van vrijdag op maandag na de verhuizing is een belangrijke voorwaarde. Dat kun je rustig aan ons overlaten. Door een strakke regievoering zorgen we ervoor dat de banen op de vastgestelde datum werken.

En daar blijft het niet bij. We zijn nog steeds betrokken bij het onderhoud van de banen. We helpen bij storingen die de technische dienst van Gazelle niet direct zelf kan oplossen en zorgen voor onderdelen. Groot voordeel: de korte afstand tussen onze vestiging in Deventer en de Gazellefabriek in Dieren. Zo kunnen we snel handelen. Tijdens de zomerstop voeren we preventief en correctief onderhoud aan de banen uit.

Resultaat

De fietsproductie ligt flink hoger. En door de oefenmogelijkheden zijn de medewerkers vooraf al overtuigd van de voordelen van de nieuwe werkwijze: een gelijkmatig werkaanbod en genoeg tijd voor de montagehandelingen.

Over Gazelle

Niemand minder dan onze koning Willem-Alexander opent in 2015 de nieuwe fietsfabriek van Koninklijke Gazelle in Dieren. De 350 Gazelle-medewerkers maken hier meer dan 275.000 fietsen per jaar. Gazelle is onderdeel van de PON Groep.

Projectdetails

  • Klant Gazelle
  • Datum 02/09/2016
  • Tags

Deel dit verhaal

Naar boven