Optimaal binnenklimaat in productiehal

TenCate Grass

Projectbeschrijving

Verzoek van TenCate Grass

TenCate Grass kon het klimaat in de productiehal voor kunststofgrasvezels niet goed meer regelen. Met de groei van het bedrijf zijn er ook steeds meer mogelijkheden gekomen om het klimaat te regelen. Het resultaat: 5 regelkasten van verschillende leveranciers, die 13 inblaasventilatiekasten en 30 afzuigventilators aansturen. Vandaar het verzoek om al deze systemen voor klimaatbeheersing en luchtbehandeling op elkaar afstemmen.

Aanpak

We laten de 5 regelkasten samenwerken via 1 nieuw PLC-besturingssysteem. Onze medewerkers Industriële Automatisering stellen de hardware samen en ontwikkelen de software voor deze PLC. Meetpunten geven data over binnen- en buitentemperatuur en luchtdruk door aan de PLC. Daarmee kunnen de regelkasten hun werk doen.

Samenwerking

Een goede planning en een secure uitvoering zijn belangrijk, want de productie bij TenCate gaat tijdens de werkzaamheden gewoon door. We laten verschillende disciplines van TenCate en IJssel samenwerken en overleggen continu met elkaar. Daarbij is het een voordeel dat wij al jaren servicepartner zijn van TenCate Grass in Nijverdal voor het onderhoud van installaties. Vaak hebben we aan een half woord genoeg.

Resultaat

De temperatuur en de luchtdruk in de hal zijn optimaal en er wordt geen troep meer van buiten de productiehal in gezogen. Goed voor mens, machine én product. Mochten er toch aanpassingen nodig zijn, dan kan een key-gebruiker bij TenCate zelf inloggen in het systeem. En wij blijven uiteraard beschikbaar voor advies.

‘Afspraak is afspraak bij IJssel Technologie. Die aanpak spreekt ons aan. De medewerkers in de hal zijn blij met het nieuwe systeem. Het regelt zichzelf, heel prettig, en het voelt absoluut aangenamer.’
Robert Raamsman, TenCate Grass Europe

Over TenCate Grass

Het trainingscomplex van AZ, een FIFA-veld op Cyprus, Cruyff Courts over de wereld: het zijn slechts een paar voorbeelden van velden waarvoor TenCate Grass de kunstgrasvezels heeft gemaakt. TenCate Grass Group is wereldmarktleider op het gebied van kunstgrasvezels en kunstgrascomponenten. Hierbij richten ze zich niet alleen op sportvelden, ook in menig gazon, speeltuin of daktuin zijn de vezels van TenCate Grass verwerkt. Het bedrijf is onderdeel van textieltechnologieconcern Koninklijke TenCate NV.

Projectdetails

  • Klant TenCate Grass
  • Datum 15/07/2016
  • Tags

Deel dit verhaal

Naar boven