Toewijding + kennis = smart oplossingen

HP

Projectbeschrijving

Verzoek van HP

Ondersteun ons bij het behalen van onze productiedoelstellingen. We willen zo min mogelijk verspillingen en een optimale, voorspelbare en continue output.

Aanpak

IJssel Technologie zet voor de locatie in Amersfoort een volledige Technische Dienst op, inclusief system support afdeling. Een compleet team van IT’ers en besturingstechnici lost problemen aan de productielijnen op. We richten bijvoorbeeld een MES-systeem (manufacturing execution system) in, dat orders naar de productielijn stuurt, deze data terugkoppelt en opslaat. Zo weet HP altijd meteen wat waar gemaakt is, door welke machine en in welke batch. In de loop der jaren raken we zo thuis in de productiesystemen, dat we alle modificaties en optimalisaties mogen uitvoeren.

Dan verhuist HP de productielijnen van Amersfoort naar Tsjechië, Duisburg en Singapore. Voor ons een prachtige kans: we voeren een volledige mechanische en technische revisie uit van de machines, zodat ze ook na de verhuizing meteen weer productieklaar zijn. We ontwikkelen meteen een compleet nieuwe besturingssafety, die we ook implementeren, zodat de lijnen weer voldoen aan alle CE-veiligheidseisen.

Uit het oog blijkt niet uit het hart. Ook HP Singapore vraagt ons regelmatig voor onderhoud en support. We upgraden de complete drive- en controlsystems van een volledige geautomatiseerde productielijn. De grote winst: Automation Engineers kunnen nu ook vanuit Nederland inloggen in het systeem, storingen uitlezen, software releasen en back-ups uitvoeren.

En we gaan erheen! In 2015 ontwikkelt en plaatst IJssel Technologie een compleet nieuw besturingssysteem en een nieuwe aandrijving in drie robots aan de verpakkingslijn in Singapore. In 2015 en 2016 installeren onze collega’s Bert Zieleman en Bert Aalsters deze robots in Singapore. Het risico op stilstand van de productielijn wordt hiermee minimaal.

Samenwerking

Samenwerking? We zouden het haast symbiose noemen. IJssel Technologie opende een vestiging in Amersfoort, speciaal om zo dicht mogelijk bij HP te kunnen werken. De verhuizing naar Singapore deed aan die samenwerking niets af. We zijn trouwens ook nog steeds nauw betrokken bij het onderhoud en optimaliseren van de verpakkingslijnen in Duisburg. Dat is nou wat wij verstaan onder loyaliteit.

Resultaat

Koppel kennis, toewijding en een jarenlange relatie aan elkaar en je krijgt de mooiste resultaten. Continuïteit in de productie, bijvoorbeeld. Weinig tot geen verspillingen en een voorspelbare output. Oude machines hielden we in bedrijf dankzij nieuw ontwikkelde software, wat heel wat investeringen scheelde. Reken maar dat dat HP besparingen oplevert.

Over HP

HP is een van de grootste Amerikaanse technologiebedrijven. Het bedrijf heeft als ambitieus doel door technologische oplossingen de levensstandaard van gebruikers te verhogen. Omdat er voortdurend geïnnoveerd wordt, moeten de productielocaties aan de hoogste eisen voldoen.

 

Projectdetails

  • Klant HP
  • Datum 15/09/2016
  • Tags Smart Industry

Deel dit verhaal

Naar boven